Mobil Site Arayüz

Mobil Site Ara Yüz Uygulamaları

Her geçen gün gelişen teknolojiler beraberinde bazı kolaylıklar sağladığı bir gerçek. Bilgisayarların yerini günümüzde neredeyse artık cep telefonların aldığını ve daha aktif olarak kullandığını ve mobil site arayüz (Renponsive Tasarımlar) uygulamalarının da arttığını söyleyebiliriz.
Mobil Site Arayüz
Mobil Site Arayüz
Cep telefonları veya tabletlerin kullanımının her geçen gün daha da artması ve buna paralel olarak bilgisayara özgün olan web site tasarımlarının yerini artık günümüzde mobil uyumlu web siteler aldı.

Mobil Site Uygulamalar

Mobil site arayüz de önemli hale gelmiştir. Mobil uyumlu tasarımlarının yapılması için bazı aşamalardan geçilmesi gerekir ve bu aşamaları doğru bir biçimde yapmak ise en büyük öneme sahip.
Adım adım listeleyecek olursak bilmeniz gereken önemli bazı hususlara değinelim

Görsel Tasarımın Yapılması – Ön Çalışmalar

Mobil site arayüz çalışmalarına başlangıç yapmak için, öncelikle ön yüz tasarım çalışmaları yapılmalı ve müşterinin onayının alınması gerekir.

Yapılacak Web Site Tasarımının Yazılıma Uygulanması

Onay sürecinden geçtikten sonra HTML, Jquery, Bootsrap, CSS kullanarak ve buna paralel olarak SEO uyumlu olmasına özen gösterilmeli.

Tasarım İşlemi Sonrasında Müşterinin Onayı

Çalışmalar sonucunda, müşteriye yazılı olarak bildirimin yapılması ve müşterinin yapılan çalışmalarının kontrol etmesi konusunda ön bilgiler verilir. Onay veren müşterinin bu aşama sonrasında müşterinin tekrardan tasarımda bir revize talep etmemesi gerektiği ve ek işlemlerin ücrete tabi olacağı bilgisi verilmeli. Bu konularda kendinizi açıkça ifade etmek, son derece önemlidir.
Tasarım İşlemi Sonrasında Müşterinin Onayı
Tasarım İşlemi Sonrasında Müşterinin Onayı
Özel Arayüz Tasarımı kapsamında, yapılacak görsel çalışmalara yönelik bilinmesi gerekenler

Mobil Site Tasarım

Ana Sayfa Tasarım Çalışmaları

Ana sayfa ziyaretçiyi karşılayan sayfalar olduğunu sizlerde tahmin ediyorsunuzdur. Bu sayfa bir bütün olarak yazılım altyapısına uygun biçimde tasarlanmalı.

Kategori Sayfası Tasarımları

Herhangi bir kategori tıklandığında açılan sayfanın tasarımı şeklinde ifade edebiliriz. Sayfa tamamen ürünler ile kaplı olabilir, sayfanın sağ veya sol bölümünde, bilgilendirme ve reklam alanları olabilir, veya farklı seçenekler sunulabilir. Tamamıyla müşteri odaklı çalışmalar ile yapılmalı.

Header (Üst Kısım)- Footer (Alt Kısım)Tasarımı

Sitelerin alt kısmı veya üst kısmı, yapılan tasarıma (kurumsal site, blog site, kişisel veya e-ticaret siteleri gibi)  uygun çalışmaların yürütülmesi.

Masaüstü Sitelerin Mobil Uyumluluğa Geçişinin Önemi

Web Siteyi ziyaret eden kullanıcıları göz önüne alarak tasarımların yapılması gerekir. Örneğin yazı tipi boyutlarının tutarsız bir görünümde çok büyük veya küçük olması, site içerisindeki uyumsuz yani mobil uyumlu olmayacak biçimde görsellerin kullanılması haliyle ziyaretçinin kaçmasına neden olacaktır. Bu durumu yaşamamak adına web tasarım yapılırken sadece masa üstü kullanıcıları düşünmeyip ve mobil kullanıcılarına yönelik responsive tasarımların yapılmasına özen gösterilmeli. Mobil site arayüz uygulamalarının da kullanıcının zevkine uygun geliştirilmesi lazım.
Masaüstü Sitelerin Mobil Uyumluluğa Geçişinin Önemi
Masaüstü Sitelerin Mobil Uyumluluğa Geçişinin Önemi
Yapılan her çalışmayı sadece site sahibi müşteriyi düşünerek işlemlerin yapılmaması gerekir. Siteye gelen ziyaretçileri göz ardı etmemek ve sitenin mobil uyumluluğunun yanı sıra SEO çalışmalarının yapılması, profesyonel ekip ile özgün içeriklerle dolu dolu makalelerin yer alması ve makale desteğinin verilmesi, yapılan siteyi sıradan bir tasarım değil de dünya standartlarında marka haline getirilecek biçimde çalışmaların yapılması gerekir.

TeknoMina Bilişim İletişim

Bizimle iletişime geçiniz.
Adres: Merkezefendi Mahallesi, Tercüman Sitesi,  A-3 Blok, Daire:8, 34010 Zeytinburnu/İstanbul
Tel: 0532 069 92 44
Email: info@teknomina.com


TeknoMina Bilişim TeknoMina Bilişim

2 Yorumlar

  1. Bizimle iletişime geçiniz.
    Adres: Merkezefendi Mahallesi, Tercüman Sitesi, A-3 Blok, Daire:8, 34010 Zeytinburnu/İstanbul
    Tel: 0532 069 92 44
    Email: info@teknomina.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paket SEO fiyatlarınızı alabilir miyiz?

      Sil
Daha yeni Daha eski