Kurumsal Kimlik Tasarımı

Kurumsal Kimlik Nedir?

Kurumsal Kimlik Tasarı, kurum veya kuruluşların dışarıya karşı duruşunu temsil eden ve müşterilerin dikkatini çekerek firmanın tanımasını sağlamak için yapılan çalışmaların bütünüdür. Kurumsal kimliğe bürünme sonucunda firmanın profesyonel görünmesini sağladığından özellikle müşterilere daha güvenilir bir izlenim bırakmaktadır. Bu çalışmaların en temeli kurum ismi ve amblemden oluşan şirketin kimliğini gösterecek biçimde bir logodan geçtiğini söyleyebiliriz.
Kurumsal Kimlik Tasarımı
Kurumsal Kimlik Tasarımı
Daha profesyonel bir kurumsal kimliğe sahip olmanın yöntemlerinden biri ise, reklam çalışması olduğundan kurumsal kimliği olmayan bir firma için tanınmak ve büyümek neredeyse imkansızdır. Hâlbuki iyi tasarlanmış bir kurumsal kimlik müşterilerin gözünde firmaya itibar kazandıracağı için her zaman akılda kalıcı olup pazarlama faaliyetlerini arttıracağı bilgisini verebiliriz.
Kurumsal kimlik çalışmalarına baktığımızda ise şunları belirtebilir:  Logodan ofis dizaynına, çalışanların kıyafetlerinden araç üstü giydirmeye, antetli kağıttan tabelaya, web sitesinde kadar her bir çalışmanın ne ölçüde, nasıl kullanılacağı belirlenmiştir.

Kurumsal Kimlik Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

Kurumsal kimlik oluştururken ilk yapmanız gereken ilk aşamalardan biri de gereken kurumun renklerinin belirlenip logosunun tasarlanarak bir logotype oluşturulmasıdır. Logotype kurumun kimliğinin en önemli parçasıdır. Kuruma estetik zarafeti sağlayarak akılda kalıcı, etkili ve güçlü kılan logosunun görünümüdür. Logotype oluşturulduktan sonra kurumun şirket içinde ve dışında kullanacağı diğer basılı malzemelerin de logotype için oluşturulan yapının özelliklerine ters düşmeyecek bir şekilde hazırlanması gerekir. Kesinlikle özgün bir şekilde hazırlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki kurumsal kimlik firmanın başarısı ve itibarı için son derece önemlidir. Yapılmaması gereken bir hataya değinelim. Önceki logoların kendisini ya da benzerlerini kullanmak, başka firmaların renklerini ya da imajlarını taklit etmek onlara yatırım yapmak demektir. Bildiğiniz üzere taklitler asıllarını yüceltir ve bu hataya düşmememiz gerekir.  Bu nedenle oluşturulacak kimliğin benzersiz ve firmanın kendisini temsil edecek şekilde hazırlanması gerekmektedir.
Kurumsal Kimlik Tasarımı Nasıl Olmalıdır?
Kurumsal Kimlik Tasarımı Nasıl Olmalıdır?
Kimlik oluşturma sürecinde firmalar mümkün olduğunca alanlarında uzman profesyonellerle çalışmalıdır. Çünkü kurumsal kimlik zaman içinde değiştirilen bir çalışma değildir. Ufak dokunuşlar ve ayrıntılar dışında çok fazla değişiklik yapmak hem zahmetli hem de geriye saran bir süreç olacaktır. Yeniden hazırlanan kurumsal kimlik firmayı yeni bir kurum gibi lanse edeceğinden tecrübe ve prestij kaybına neden olacaktır. Bu nedenle firmayı tam olarak yansıtan ve vermek istediği mesajı, vizyonunu, misyonunu ve tecrübesini içeren detaylı bir çalışma yapılmalıdır. Bu kimlik kurumun imzası ve yüzüdür, bu nedenle firmayı en iyi şekilde yansıtmalıdır

Temsil Gücü Yüksek

Marka karakteriniz, kimliğinizde neden hayat bulmasın ki. İhtiyacınıza uygun kurumsal kimlik ürünleriyle markanıza güçlü bir estetik görünüm kazandırıyoruz.

Logonuz Akılda Kalsın! Yani kalıcı bir logo!

Marka kimliğinizi doğru yansıtın. Ulaşmak istediğiniz insanların dikkatini ilk bakışta çekecek bir logoya sahip olmak istemez miydiniz? Sizleri bir adım öne taşıyarak markanızı rakiplerinizden farklı kılacak ve potansiyel müşterilerinizin aklında yer edecek logoyu sizler için özel olarak  tasarlıyoruz.

Promosyon Ürünleriyle Markanız Hayatın İçinde

Marka bilinirliğinizi etkili bir yolla artırmanın birçok yolu vardır. Örneğin potansiyel müşterilerinizde olumlu duygular yaratacak promosyon ürünleri tasarlıyoruz.
Trendleri Takip Eden, Markanıza Yakışan Giysiler vs. Marka kimliğinizi taşıyabilecek en önemli temsil araçlarından biri de şüphesiz tekstil ürünleridir. Global trendleri takip ederek tasarladığımız giysiler, potansiyel müşterilerinizi birer marka elçisine dönüştürebiliriz.
Kurumsal Kimlik Tasarımı TeknoMina Bilişim
Kurumsal Kimlik Tasarımı TeknoMina Bilişim

Müşterileri Size Getiren Tabela ve Yönlendirmeler

Üretim tesisinizin yanı ofisinizin veya yeni açılan şubenizin tabela ve yönlendirmelerini tasarladığımızı ve bu alanda en iyi şekilde hizmet verdiğimizi belirtmek isteriz. Faaliyet alanınız ne olursa olsun, dikkatleri markanızın üzerine çekiyoruz ve dijital dünyada sizleri alanında en iyi şekilde temsil edecek şekilde yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

TeknoMina Bilişim İletişim

Daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Adres: Merkezefendi Mahallesi, Tercüman Sitesi,  A-3 Blok, Daire:8, 34010 Zeytinburnu/İstanbul
Tel: 0532 069 92 44
Email: info@teknomina.com

TeknoMina Bilişim TeknoMina Bilişim

1 Yorumlar

  1. Adres: Merkezefendi Mahallesi, Tercüman Sitesi, A-3 Blok, Daire:8, 34010 Zeytinburnu/İstanbul
    Tel: 0532 069 92 44
    Email: info@teknomina.com
    Mühendislik İnşaat Ege Grup Mühendislik TeknoMina Bilişim

    TeknoMina Bilişim

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski